Luomu

eu_organic_logo_colour_rgb
FI-EKO-110: 203693
Haapamäen tilan karitsan lihan mieto ja herkullinen maku syntyvät luonnollisen ravinnon ja pitkän laidunkauden kautta. Peltojemme viljelyssä ei käytetä ympäristöä kuormittavia torjunta-aineita eikä keinotekoisia lannoitteita, vaan uudistamme nurmemme käyttäen lannoitteena vain lampaan lantaa.

Peltomme

Haapamäen tilan kaikki pellot ovat luonnonmukaisessa viljelyssä eli luomussa. Peltojemme viljelyssä ei käytetä ympäristöä kuormittavia torjunta-aineita eikä keinotekoisia lannoitteita. Nurmien uudistamiseen käytetään lannoitteena lampaan lantaa.

Laiduntaminen

Lampaat pääsevät mahdollisimman aikaisin keväällä laitumelle ja ulkoilevat pitkälle syksyyn aina lumien tuloon saakka. Osa lampaista ulkoilee myös talvisin. Sisäruokintakaudella lampaat asustavat ryhmäkarsinoissa, joissa on reilusti tilaa liikkua ja paljon luonnonvaloa. Lampaiden hyvinvointi ja lajinomainen käyttäytyminen on meille kaiken lähtökohta.

Lihamme

Haapamäen tilan karitsan lihan mieto ja herkullinen maku syntyy luonnollisen ravinnon ja pitkän laidunkauden kautta. Myymissämme lihatuotteissa luomu näkyy valvottuna laatuna ja Eurolehti- merkkinä. Keski-Suomen Ely-keskus valvoo tilan toimintaa säännöllisillä luomu-tarkastuksilla.

Rehulajikkeet

Lampaiden syömän rehun kasvatukseen käytetään monipuolisesti eri rehulajikkeita mm. erilaisina seoksina; alsikeapila, puna-apila, valkoapila, herne, rehuvirna, rehumailanen, sinimailanen, keltamaite, timotei, nurminata, punanata ja niittynurmikka. Tilan lampaiden syömät ohra ja kaura tulevat lähialueiden muilta luomutiloilta. Näinpä lampaammekin syövät vain lähiruokaa.